Frånvarande ?

En del har frågat vad vi har på namnförslag...Jadu...det märker vi när bebben kommer. Det ser vi då.
Jag har fastnat för 3 pojknamn och 3 flicknamn...ja vad jag är rättvis...herregud. Kan hända att det dyker upp ngt mer. Bara blev så...
Är det så förresten att man blir lite förvirrad i slutet av graviditeten...haha...tycker jag vart lite frånvarande vissa ggr...eller rättare sagt Glenn tycker det...som igår när vi skulle köra hem från Klas & Josefin...då öppnade jag dörren till baksätet och hade tänkt sätta mig där istället för i förarsätet...hahahahaha...bra där. Så kan det vara.
Tänker väl just nu på allt annat runt omkring.


Lite tankar och längtan bara...



Är det du som buffar där inne...min lilla bebbe! Undrar när du ska kika ut...och undrar om det är en pojke eller flicka.
Nu är det nära...längtar och jag är så nyfiken nu!

Håll utkik...det kanske händer snart...

Torsdag

Var på Bm besök klockan 8 idag...allt var bara bra. Mätte nu 34 cm. Antal kg jag gått upp, 14. Slog min mamma...hon vägde 4 kg mindre än mig vid förlossningen.
Där ser man. Packat det sista idag...ikväll flyttar vi ut kartongerna och möblerna i flyttbilarna. Eller rättare sagt, JAG lyfter inget...jag har dragit mitt strå till stacken nu...det roligaste är inte att packa ner allt heller för den delen.
Men det måste ju göras.
Nog tjatat om mitt packande....känns som jag har tjatat om det i en vecka nu. Kul läsning.
Vad ska jag skriva istället...jo igår fick vi reda på att Klas & Josefin hade förlovat sig...nu skvallrar jag här..hoppas det inte gör något ;D
Köpte världens skönaste mamma-linne igår (Ja, jag har 2 veckor kvar nu)...du får gärna tycka att det är onödigt, gör mig inget för jag älskar linnet och kommer förmodligen använda det efter graviditeten oxå. Ingen större förlust då det kostade 60 riksdaler. Har ju inte köpt några mamma-kläder...behövde inte det... Jo det enda jag har köpt är ett par svarta byxor...och ja detta linnet oxå då om man nu ska vara ärlig...och det ska man ju.

Hoppas syrran att ni får lägenheten ni kikat på i Ljungby!

I morgon ska vi på besiktning i nya lägenheten klockan 8 på morgonen...*gäsp* ;) Sen efter det får vi se om vi får tillgång till nycklarna...hoppas det. Det är ju tanken...så det kan börjas målas.
Får se när vi flyttar in sängarna...antingen i morgon på kvällen eller på lördag...det beror.
Flyttstäda vår gamla lägenhet i morgon klockan 5 och lämna den på kvällen någon gång.
Adde: Längtar du efter att lyfta våra sängar? :P
Uuuh...jag lider med er...akta ryggarna.


Nu är det onsdag

och jag hade tänkt att träffa min kusin idag...men det går inte för hon hade kräkts i natt :(
Så trååååkigt. Men det är bäst att inte bli nersmittad.
Igår var vi och kollade i lägenheten vi ska flytta in i och pratade med dom som ska flytta ur. Vi bestämde att besiktningen skulle vara på fredag istället för måndag...tack så himla mycket...för då hinner vi vara ute här tills de nya flyttar in i vår lägenhet. Lite som ett pussel har det vart det här...
Vi har valt vit färg i alla rum...och hjälp får vi av en del kompisar, det är guld värt. Sen ska man ju inte måla när man är gravid heller...så jag håller mig undan :) Det går utmärkt om den är vattenbaserad...vilket vi troligtvis kommer att ha...men nej jag tror killarna får måla i fred istället för att ha mig som övervakare...då kommer jag bara kolla så att det blir riktigt gjort...jobbig man är...men sån är jag. Vi sover väl någon natt hos Glenns föräldrar med eftersom färgen måste torka innan.
Mamma kommer in på fredag och hjälper mig städa ur vår lägenhet. Kanon.
Jaa, jag tror att vi kan få ihop det...ha ha tänk nu om bebben kommer mitt i allt bara ;D
Tänk...bara 13 dagar kvar...och kanske inte ens det...
Bm i morgon...kanske sista besöket då...ska bli kul och se vad jag gått upp nu totalt...har inte vägt mig sen sist jag var där...och det är lite mer än 2 veckor sen. Och vad magen mäter nu...sist var den 31 cm.

Okidok...ni får ha en bra dag!


Måndag

Wohoo...det är ju bara 15 dagar kvar nu! Och hjälp på samma gång...vad är det som väntar runt hörnet nu egentligen. Men det ska bli spännande och se.
Japp, då sålde man nyss iväg tvättmaskinen & torktumlaren...kändes INTE kul...för de var skitbra...men vi fick bra peng för båda...jag är f---n ta mig bäst på att sälja på blocket utan att skryta. Jag får alltid det pris jag vill ha, och då sätter jag inget lockpris. Skitbra!
Står en hel del annat "skräp" som skulle iväg från hemmet oxå...det får bli en runda på blocket ikväll igen...men denna gången är det älsklings grejer.
Verkar som alla haft en strålande helg...det har även vi. Vi var hos min farmor i lördags...gammal och gaggig tänker du säkert nu eftersom hon ska bli gammelfarmor...men alltså nej hon är pigg som en nötkärna och för sin ringa ålder på (tror hon är det iaf) 73 år (????) Ja något sånt...rätta mig om jag har fel syskon/kusiner...låter ungt...men hon kanske är det...ja, jag blir osäker) så är det ett jävla "Go" i henne! Vi spelade kubb och allting, mina föräldrar var där oxå.
Och hon bjöd på Porterstek...för den ger jag det högsta betyget som finns! Jag slickade min tallrik ren!

Denna veckan blir det de sista att packa...på fredag är det tomt här och då ska mamma hjälpa mig att städa.
På onsdag ska jag träffa kusin vitamin...behövs ju lite skratt och kånkande på heavy hemtex påsar med ju mellan varven...ha ha ha ha ha ha.
På lördag ska vi till Baby & Kids på invigningen...de får allt se till att ha öppningserbjudande...för vi behöver köpa en del till vagn och spjälsäng med mera...så det håller vi tummarna på...om inte annat så får man ju handla i en ny lokal med förhoppningsvis massa fina varor :)
Babyproffsen sätter jag inte min fot mer...vilket ställe. NOLL service. Och den gratis babyboxen som man ska få för nyblivna föräldrar...den ska de inte ha kvar...och chefen där uppe sa att den skulle komma hem i veckan...(ja alltså detta var för 3 veckor sedan han sa det...PLUS att han skulle ringa om vår sittdel vilket han ännu inte gjort....) vi hämtade den i lördags iaf eftersom den TYDLIGEN hade kommit hem för en vecka sen. BRA DÄR. Som grädde på moset så sa hon som var där att närmsta att hämta gratisboxen är i kalmar eller Värnamo...Men tuuuut i luren jag ska för ända in i helvete ha om 15 dagar och inte f****n åker vi "en liten sväng" för att hämta en "gratisgrej" då...ha ha ha nej det får vara...Sarah sa att det inte var så mkt i den ändå. Blöjhink kan vi köpa en iaf...fast en bättre. För den var tydligen inte den bästa....tro f*n det när man får den gratis.
Oj vad jag tycker en massa...men det är ju jag det.

Shirley Clamp är i stan idag..."Allsång i Linnéparken" Men vi har lite annat för oss så jag tror inte vi hinner ner...och sen har det regnat varje måndag när det vart nåt där nu...så man blir inte så sugen.

Nej men kära vänner ha en GO kväll!

Då var det helg...

Vet inte vad vi ska hitta på ikväll...vi har inget inplanerat.
Är så j-vla seeeeg idag...antagligen för att jag sover för länge på morgonen...
Skulle vart skönt med ett simpass faktiskt så man blir lite pigg och slipper se hemmet för ett tag...men jag känner ingen motivation...känns som man somnar snart...
Har verkligen inget att skriva just nu...


Detta var 2005...



Ett tag sen...och dagen innan älsklings födelsedag!
Lika fin fortfarande...*blink blink*


mmmm :)

Nu sitter jag här och njuter lite av resterna i godispåsen efter igår från Hemmakväll...
Kom hem från Sarah nyss...tiden bara går när man är där :)
Älskling, jag saknar dig nu...kan du inte komma hem.
Tänkte jag skulle ta tag i vårt ekbord här hemma...det är dax att olja in det...så blir att köpa olja ikväll.
Sen försöka kasta lite grejer...här har jag spridit ut lite allt möjligt överallt...för att jag inte vet om jag ska behålla det eller inte...hmmm vilka lyxproblem va!
Till helgen så ska vi shoppa lite och sen ska vi åka ut till min farmor och äta god middag och umgås.
Nu hade jag tänkt att ta tag i lite tvätt...ja, jag vet...det är det enda jag verkar göra...men det är ju min syssla i hemmet.
Och vill helst inte få ett berg, blir så jobbigt att ta tag i det då.

Puss och Kyss på er!

Förresten...
"Klokheten har vi ifrån våra erfarenheter. Erfarenheterna kommer från våra dumheter."
Sug på den karran...

"Kvinnor som säger att de inte har något att sätta på sig, riskerar förstås att bli påsatta. "

Jaha...så den situationen sitter man typ i nu...

"Att förverkliga en idé är lika viktigt som att komma på den."

19 dagar kvar

Och jag börjar undra varför jag inte börja drömma konstigt om förlossningen än...antagligen för att jag inte funderar så mycket på den...."den kommer sen" ha ha ha
Man har ju hört roliga drömmar från folk som har fått barn, att de drömt livligt i slutet...
Är det så att vissa ser ner på en när man inte har barn själv...och alla andra är så vuxna och erfarna...men hur definierar man ordet "vuxen" egentligen...det sägs ju att vissa aldrig blir vuxna...hur kan man veta det? Är det för att de är barnsliga...ett ynka ord som råkar ha "barn" i sig...men var det inte just barn som är sådana skvallerbyttor och inte kan hålla hemlisar utan säger sanningen...vilket inte alltid vuxna gör...(säger sanningen alltså...)
Jag tror knappt jag vet hur jag grubblar själv nu...men jag kan grubbla över saker ibland bara...det är helt okey att du inte förstår ett skit av vad jag skriver...jag skriver bara av mig lite...
Men nu har jag inte mer tid här just nu för jag ska till min Sarah och hennes otroligt söta Albin!

HA EN HIMLENS BRA DAG ALLESAMMANS FÖR DET TÄNKER JAG HA IDAG!!!!!



Förresten...

kom jag på att vi inte fått vår GÅVA från babyproffsen ännu!!! För de har varit slut!!
JÄVLA SKITAFFÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sen saknar vi vår sittdel till barnvagnen med...undrar när han har tänkt att ringa om den!


37+0

Gravid vecka 37+0 (graviditetsvecka 38)

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.


Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.


Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Mina tankar: Men alltså "se till att väskorna är packade" Ja, för inte lär Glenn packa någon väska iaf.
"Stresshormoner kan påverka bebisen"...ja det var väl det jag visste...hur ska man kunna koppla av när det är så mycket att tänka på hela tiden. Bebisen trycker hela tiden nu...innan kunde det bara vara lite söta sparkar och sådär...nu trycker den på urinröret, BARA på högersidan på mina revben, och lite varstans...usch vad jag känner mig måttligt irriterad känns det som. MORRRRRR...men man ska ju vara ärlig...just NU känner jag nästan att all luft har gått ur mig.
Och kom inte och hälsa på här nu för det ser inte ut som ett hem längre...


Vad passar bättre...

...än en blogg där man kan få skriva av sig lite...Blääää säger jag...jag får sköta allting här hemma just nu...allt inför flytten med massa papper och flyttkartonger till höger o vänster...alltså det är faktiskt inte kul!
Besiktningen kommer vara den 3:e augusti...så den dagen får vi flytta in...suck på det oxå eftersom det hade vart guld värt att få flytta in på fredagen redan eftersom det blir nya hyresgäster efter oss...vet inte hur JAG ska lyckas pussla ihop allt.
Orkar knappt tänka.
Lagt ut vår tvättmaskin & torktumlare på blocket nu med...hoppas få det sålt snart.
Hittade en sida http://gullgrodan.se/ där de just nu hade 15% på hela ordern...tänkte jag skulle passa på och köpa detta fina bäddsetet till spjälsängen (bara örngottet & påslakanet då)
Kostar 379:- och på många andra sidor tar de 499:- så jag ska fynda...


LUNDMYR påslakanset spjälsäng

Onsdag 22:a juli

Och vad händer idag? Inte så mycket förmodligen. Fixar lite med tvätten, kan vara skönt att ha det gjort innan flytten. Sen ska jag packa ner lite grejer till...
Ska kolla lite på nätet efter bäddset till spjälsängen oxå...se om jag hittar något fint. Så svårt att hitta det i butikerna...finns inte så mycket att välja på.

GRATTIS PÅ DIN 20ÅRSDAG...

...syrran!
Ikväll kommer vi och överraskar dig!



36+3

Gravid i vecka 36 (Graviditetsvecka 37)
Är alltså i vecka 36+3

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut direkt efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.


Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Mina tankar:
Hur kan en bebis få rum i min mage...tycker inte jag är så stor. Jo, det med viktuppgången stämmer ju...har gått upp 13 kg...känns för mig väldigt konstigt eftersom jag inte kunnat gå upp i vikt innan...och nu helt plötsligt pang.
Många som frågar om man börjar bli nervös...antar att de syftar på förlossningen...men jag är inte nervös för den...inte NU iaf...orka gå och oroa sig för den...det händer när det händer...och då har man inte mycket att välja på än att försöka följa sin kropp. Det är ingen idé att jag trissar upp mig. Hur kan dagarna ha minskat SÅ fort...kom ihåg när det var 100 dagar kvar...nu är det bara 24 dagar..! Jag är nyfiken på vad det kommer bli för kön nu för alla tjatar och gissar hela tiden så man blir helt  ??????
Undrar hur bebisen ser ut...tänk om det blir en ful bebis...
Älskling fattar att det börjar närma sig...skönt att han är med nu...innan så har han inte vart det på samma sätt...magen gör honom påmind nu :) I början svällde den bara upp lite men det la sig sedan över natten och på morgonen var det helt platt typ igen...ha ha.
Sover bra om nätterna...skönt att lägga något under magen. Är uppe högst 3 ggr per natt...oftast 2 ggr.


Lördag

Och här blåser det kraftigt kan jag säga...men det är skönt...då slipper jag bli så varm.
Igår drog vi till Öland sådär halv 6 typ...då Glenn inte kunde lämna jobbet tidigare...men vi hade iaf bestämt oss för att åka, så...så fick det bli.
Jonas & Sara var oxå med. Älskling körde och gissa vem som körde hem sen...rätt gissat ;)
Känns inte som man har något val typ ha ha, men jag har ju åkt så mycket på andra innan oxå så det jämnar väl ut sig eller nåt. Vi åt på Robinson Cruise, det var gott och trevligt för man sitter precis vid vattnet och äter...och ser alla båtar och så, mysigt. Perfekt väder med.
Efter det så hamnade vi hos Glenns chef och fru i deras sommarstuga...om man nu kallar det "stuga" det vet i fasen...mer som hus.
Skönt att få komma iväg lite...tror vi behövde det...även fast att det bara var några timmar!

Vid klockan 4 idag så kommer mina föräldrar in...vi ska vara hos Finn & Lena (Glenns föräldrar) och grilla lite, spela kubb förhoppningsvis...beror på vad vädret säger. Men det blir nog trevligt! Dock har jag inga kläder att ha på mig längre...men känns så himla onödigt att köpa något nu när det är så nära förlossningen.

Vad har hänt idag...

Idag har jag vart nere på stan en veva och på samarkand. Fick bli en snabb tur då jag är ganska trött nu.
Kikade lite efter några mysbyxor att ha på BB sen...måste kolla om strl finns kvar typ i morgon eller på fredag...
Var inne på Kicks oxå och hälsade på...jag måste ha växt mycket nu på bara 2 veckor eller något...för de tyckte jag var rätt stor nu :)
mmmm, och det känns med kan jag säga...känns som en stor tyngd på magen nu...men annars mår jag bra...och kan sova bra om nätterna...är oppe och springer på toa...och äter lite frukt då och då bara...men det är lugnt.
Så tacksamt väder att vara gravid i alltså...och jag som fick höra så många kommentarer om "ska du gå heeeela sommaren din stackare" (Ja för det första är det själv-valt...och vaddå sommar...den svenska sommaren brukar bestå av mestadels regn...är väl därför alla flyr utomlands eller)
Och jag är hellre ute än inne i lägenheten om det mot förmodan skulle vara sol en dag...för här inne är det som en bastu även när solen gått i moln....(ja, jag vet det är en cp-lägenhet)
Därför vi ska flytta bland annat...och det gör vi om cirkus 2 veckor nu =D Jippiiiiie!
Och idag är det bara 4 veckor kvar till beräknad förlossning...fatta att det är helt sjukt...iaf för mig...vi ska få en bebis!!
Packningen fortsätter jag med nästa vecka...orkar inte mer just nu...sen är det inte världens roligaste syssla heller...men jag tycker jag fått undan en hel del.

Tingeling och puss på er!

Tisdag 14:e juli

Håller på att småplocka lite här hemma med packningen...tar det som går att packa ner, sen får man ta resten i nästa vecka.
Igår var jag hos Sarah & Albin, han är redan 1 månad på torsdag...tiden tickar, den står inte still precis.
Så j----vla dryg är han som jobbar på Babyproffsen...han är ju verkligen ingen säljare...vad gör han däääär egentligen?
Det är ju verkligen ett sånt ställe som man behöver hjälp på och där man verkligen ska sälja...vi saknar en del till vår barnvagn, visserligen är det sittdelen...men det är så himla dåligt för när vi skulle hämta den för någon vecka sen lovade han att den skulle stå klar när vi kom...(han sa även att vi kunde komma vilken tid på dagen som helst) Men vi bestämde oss för att komma dit efter halv 6...men då sa han att han typ hade glömt bort det...och fick sätta i hop vagnen illa kvickt innan de stängde...ja vilken uuuunderbar service säger jag...svettig och dan kom han ut med vår vagn...freeeeesh.
Näää...det blir nog Baby & Kids i fortsättningen sen...de ska flytta till en STOOOOR lokal här nu...så härligt. Det är verkligen på tiden att det satsas lite på sådana butiker nu...
Ingen idé att lägga någon energi på nötter. Palla.

Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med...


30 dagar kvar...

tills bebben är beräknad att komma...om jag är nervös? Svaret på den frågan är Ja...men är inte nervös inför förlossningen utan för det nya livet som kommer börja. Nervös för om bebben inte blir "hel" där finns en liten oro faktiskt att något ska gå snett...det är det enda jag är nervös för. Sen är det så många blandade känslor man har...som förväntningar, nyfikenhet, funderingar. Ingen kan ju allt från början och alla gör vi ju olika oxå för den delen vad gäller rutiner m.m
Men detta ska bli spännande och vi längtar jättemycket.

Ikväll ska vi ut till mina föräldrar och fira mamma som fyllt år. Tänkte vi skulle överraska henne med lite middag...och jag tänkte slänga ihop en kladdis innan vi åker ut.



Uppdatering

Ja vad har hänt sen senast jag skrev...lite av varje :)
Har packat flyttkartonger hela veckan...och såklart rensat ut en del saker som vi inte har någon nytta för...som bara har stått i diverse hörn och skyffen och sett allmänt övergivna ut.
Det var riktigt skönt. Har varit så duktig och märkt vartenda kartong med, bäst det annars hittar man inte en pryl sen.
Måste även se till att packa min BB-väska med och se till att ha den i närheten...man vet aldrig när det kan hända nu, lika bra att vara förberedd för snart smäller det! Äsch blir väl att man packar den sablar väskan lite då och då...ha ha.
Nej, men ärligt talat så har vi inte handlat mer än barnvagn (som vi för övrigt hämtade nu i veckan) och spjälsäng som vi köpte för en helg sen, och till den madrass, kudde m.m
Men saknar en del som påslakan och spjälskydd och så.
Jag är förmodligen inte som många andra som handlar handlar handlar...många månader i förväg...nej för tusan det är kul att handla...men snaaart...sen när bebben ploppat ut kommer det handlas. Men såklart måste man ha liiiite basic iaf.
Tänkte handla om 2 helger...och då ska älskling oxå med och välja :)
Då måste vi handla lite babykläder, amningsbh, spjälskydd, påslakan m.m
Sen finns där ingen tid...för sen flyttar vi!

Vi var på bio igår...Stor tabbe! Se INTE Brüno! Det var den kassaste film jag förmodligen sett någonsin! Den är inte ens värd att se på tv:n GRATIS om den skulle visas!
Hade köpt godis, men var inte ett dugg sugen haha.

Idag körde vi till Bror Pehrsons och kollade på soffbord. Hittade inget som vi kände för...soffbord är förmodligen det svåraste man kan köpa till ett hushåll?
Har iaf hittat matbord och stolar på Mio...får se när vi bestämmer oss för att slå till...om vi nu gör det för dom lapparna det kostar..gaah.
Kikade på Mios hemsida och hittade ett helt okey soffbord i ekfanér...well vi får väl kika på det.
Ikea hade oxå ett helt okey...fast i svart då...och det kan bli lite tråkigt eftersom vi har mycket annat som är svart.
Har fått för mig att jag vill ha en Cerise rund matta under soffbordet...ni vet en såndär lurvig mysig...man måste ju våga lite färg med...eller så blir det en grön.
Ska ut på letarjakt.

Movie
Vad tror ni? Hiss eller Diss? (Fast i Ekfanér då)
 


Tisdag

Idag har jag packat flyttkartonger heeeela dagen. Det var mycket skräp som man lika gärna kan göra sig av med, har inte använt det och då tycker jag bara att det är i vägen.
Det ser alltid ut som fasen när jag börjar röjja i något...då plockar jag lite här och var och sen är det grejer utspritt överallt.
Så är det nu i vårt hem.
Men skönt att packa ner det iaf...för sen vet man inte när man kan det...och jag vill gärna veta vart jag har mina grejer någonstans, så vill helst packa det själv.
Har hunnit otroligt mycket idag faktiskt, men nu känns det lite i ryggen med :(
Igår var mina päron här och min syster...de skulle till stan och handla lite. På kvällen så var de här en sväng, och tänkte att jag lika gärna kunde ändra tyget på min strykbräda...Nu kommer det Martina =D
Det slutade med att mamma o pappa gjorde klart den sittandes på golvet...jag kunde f**n inte sitta på golvet och häfta fast tyget. Snyggt och fräschare blev det iaf.
Värst vad kreativ man kan bli...ha ha.

Hej svejs!

Tyckte det var lika bra att sätta lösenord på bloggen. Tycker det är skitobehagligt när man får kommentarer från "Anonym" som skriver lite snett (?) och otrevligt faktiskt.
Vet ju inte direkt vem det kan vara...en gammal ovän kanske eller någon snorunge dom hittat hit av fel anledning.
Den här bloggen är ju endast till för de jag känner, ingen annan...så nu är det stopp...tjiii fick ni som inte fick något lösenord utskickat ;) Det är ingen skvallersida, detta är ju som min dagbok där jag för min graviditet väldigt mycket och annat som händer. Vill inte att det ska vara någon öppen kanal. Detta är vad jag tycker och det är min blogg och jag bestämmer.

I morgon ska jag träffa Sarah & Albin eventuellt...det beror på hur jag mår...nu känns det verkligen inte som man kan planera något längre...det kan variera från dag till dag nu verkar det som. Men jag tror att den där båtresan var boven i dramat...det satte i gång något i magen...satte hela skiten i gungning...ha ha vad vet jag...
Så någon båttur blir det nog tyvärr inte mer försen efter förlossningen...okey kanske EN dag tidigare än beräknat om den inte redan tittat ut då ;)
Wow, jag kan äta thaimat igen...eller kanske egentligen inte...fick lite halsbränna av det...men tog mild...(men thailändare kan inte riktigt skilja på mild och mild...hehe knappast deras fel att vi svenskar är så känsliga för hot hot...)
Älskar stark mat annars, men ack så motbjudande vid graviditet, iaf för min del.

Tessan: Det var trevligt att du skrev en liten kommentar...det var inte igår vi hördes av :) Du får följa med nu för nu kommer det antagligen gå fort som alla säger....(för mig känns det som ett halvår kvar) Det sa jag till mamma när hon försökte få mig på andra tankar när jag hade som ondast nu i veckan. Några planer på att hälsa på i småland då?

Nej men nu ska jag avsluta detta inlägg...

Puss på er!


Söndag!

Igår tog vi det bara lugnt på kvällen. Vi kollade på en film efter klockan 9 "Repmånad" Den är rätt rolig faktiskt.
Innan dess hade vi vart på Hemmakväll och hyrt "Yes man" Vi kollade på halva igår och halva idag. Den var medelbra.
Idag har jag försökt att tvätta lite, behövs ju och gäller att passa på medans man orkar.
Får se om min syster kommer och hälsar på mig nåt nu i veckan som kommer...Hoppas inte värkarna kommer tillbaka försen det är dax bara.
Ha en bra kväll kära vänner!
Puss på er.

Värst vad det kan vända snabbt...

Från att ha känt att man nästan vart döende tills igår...till att bli pigg igen...hmmm...kroppen skämtar aprilo med mig...eller bebisen kanske man ska säga ;)
Var på kontrollen idag...och det såg mycket bra ut. Fostervattnet hade ökat till 9 cm..(tror att det är ngt med att om det är för lite så kan inte moderkakan fungera som innan och ge bebisen näring.)
Kände att vi kunde åka till Ikea och faktiskt handla det som jag hade skrivit upp på en lista för ett tag sen på saker vi behövde därifrån.
Behöver jag säga att var och varannan glor på ens mage? Varför egentligen? Ibland känns det som att folk tror man blivit på smällen utan planering...de tror säkert att jag är mkt yngre än vad jag är...och det är ju många som gör så det är inget med det. Men lite irri bara när okända inte vet ett smack om en och "går där och tror och glor"
Men gör det då för in i h*lvete tänker jag...glo medans du kan sen dör du!
Eller så är det jag som inbillar mig...de kanske i själva verket är avundsjuka på vackra mig.

Det blev lite allt möjligt inhandlat på Ikea iaf...förvaring till köket (vetemjöl, socker etc) Och även bra förvaring till tvättmedlet och diskmedelstabletterna. Kan tyckas "onödigt" när man har paket..men vaddå, det blir ju snyggare och det är ju ingen nackdel.
Spjälsäng blev inhandlad.
En hylla i valnöt till badrummet...finns en serie så vi kanske utökar med en bänk senare.
Vi ska inte spräcka paketen än så det är lugnt om vi känner att vi ångrar oss. Glenn tyckte vi skulle väntat med att köpa den...men jag har en viss förmåga att få in honom på "rätt spår"




Nej men nu kanske det är dax att plocka in grejerna från Ikea som ligger i bilen...himlen öppnade sig innan och det åskade som tusan så då gick det inte.

Kom och tänka på...

"Sveriges värsta" Alltså hon var ju mycket speciell Anitha...tänk att åka med henne i trafiken alltså...hjä-ä-älp.
Diggar Robert som ser så sammanbiten ut HELA tiden. Galningar

Lite update...

Värken har inte vart lika stark idag...inte än iaf kanske man ska säga. Måste kunna äta nåt riktigt ikväll...har inte kunnat äta riktigt på ett par dagar nu :(
I morgon ska vi till Bm 12:40. Ska bli skönt att träffa henne nu efter allt som hänt i veckan.
På lördag ska vi till förlossningen igen...vid klockan 10...
Vilade lite innan i sängen...la en kudde under magen och försökte slappna av. Det gick relativt bra.
Behöver jag säga att det ser ut som ett h*lvete här hemma, saker ligger inte där de ska vara precis.
Men palla...jag har fullt upp att tänka på mig och bebben nu.
Ac:en är lite cp med...har den igång nu men den läcker vatten...måste tömmas...vet inte hur man gör bara...och vet inte om Glenn visste det heller...han MÅSTE kolla det ikväll...det är ett absolut måste i den här lägenheten nu!
Vad ska jag äta för något ikväll då...något som är lätt att få ner och som man blir mätt och belåten av...
Höll förresten på att kräkas när Glenn kom hem med revben igår till sig själv...alltså det luktade SKIIIIIIT...han fick äta upp dom illa kvickt innan jag kunde äta och kasta ut dom...inte lätt...men man är så känslig för vissa lukter vid graviditet.
Två Black Molly har dött idag med...vill INTE fiska upp dom...så äckligt.
Den ena var helt krokig så antar att den har simmat lite väl fort och inte sett sig för att det var en GLASRUTA just där...vi gjorde det rent för någon vecka sen nämligen...klantarsle.


Idag är det torsdag

Och jag har inte kunnat sova typ ett piss i natt...jag kan leva med att inte sova så mycket för det kommer man ju inte göra sen så det är bara bra att kroppen ställer in sig på det...MEN att jag har så satans ont...igår var jag nära att lipa på kvällen för det värkte så.
Det började vid halv 4 tiden på e.m och höll i sig...
Idag eller just nu ska jag kanske säga så gör det inte ont...(SKÖNT) DET är lyx. Jag brukar inte klaga annars om jag har ont någonstans men igår visste jag knappt vart jag skulle ta vägen.
Idag klockan 9 var vi på förlossningen för att följa upp så att allt fortfarande var bra. CTG igen och bebben mår bra. Och så ett snabbt Ultraljud för att kolla fostervattnet...det låg nu på 8 cm (kan inte sånt riktigt) men läkaren sa att det var bra.
Så nu är ju bara frågan...kommer det sätta igång snart...eller kommer det fortsätta värka på ändå tills augusti...på ett sätt vill jag bara ha ut bebben nu...å andra sidan så skulle det vara rätt skönt om den kunde få några veckor till.
Men den skulle klara sig galant om det skulle bli tidigare nu...behöver bara lite extra värme...och det lovar jag att det ska den få isf! ;)

Nyss ringde Elin till mig (kicks) och frågade hur det var med mig....ja, vad säger man...det kunde ju vart bättre...värkarna har satt igång och bla bla bla. Hon undrade om jag kunde jobba på lördag. Och det kan jag ju inte...vi ska på kontroll igen då klockan 10 på morgonen...faan, jag vill ju jobba...men det går ju inte. Skit. Det är bara att acceptera läget helt enkelt, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Blir inget kalasande för min del i morgon...vi var bjudna på 50 års kalas...men no shit, jag blir hemma. Och lördag blir väl inget ikea heller...vi står här tomhänta, ingen spjälsäng ingenting...och barnvagnen har vi inte heller hämtat ut....
Mitt i denna röra så skulle jag ju packa flyttkartonger med...men alltså "help me"
Tack alla ni som bryr er om mig...ni som sms:ar och kommenterar här :) PUSS PÅ ER!

Igår kväll

Så pratade jag med min bm...hon frågade hur jag mådde och sådär...hon tyckte jag skulle ringa förlossningen och komma in på en kontroll..så då gjorde jag det och vi fick komma in.
Då är man inte så tuff längre.
Låg där med CTG alltså två bälten på magen...ett som mäter bebisens hjärta och ett som kollar hur ofta jag har sammandragningar. Hade en sammandragning som kunde utläsas.
Tog ett extra ultraljud och där kunde man se att allt var som det skulle, och att bebisen låg med huvudet neråt, fostervattnet var normalt men precis på gränsen...men heeelt normalt sa han...mm...efter detta blev jag något lugnare.
Han ville gärna kolla en extra gång till...så i morgon ska jag dit igen....varför då ska ju inte föda än!!!!
När jag kom hem åt jag lite...sen skulle jag ta två alvedon...gick f**n inte att svälja skiten...fick klunka vatten och sen satte jag den i halsen så jag höll på att spy...fick ont i magen och var tvungen att gå upp från kökstolen då blev det som en fontän, kunde inte hålla emot.
Kunde sova liiiite bättre inatt iaf...men är matt...
Och min andra hälft klagar på att han inte kan sova riktigt....vad f**n det är väl inte honom det är synd om :¨(

RSS 2.0