Söndags uppdatering

Ett sent inlägg. I helgen har vi inte gjort så mkt. Var hos min syster & hennes sambo igår. Där åt vi god middag och sen spelade vi Mario Kart...behöver jag säga att jag och Glenn är lika envisa båda två. Båda ville vinna lika mycket.
Idag när vi var på Kvantum och handlade lite så mötte vi Hanna, Johan och deras Ebba. Så himla roligt att se henne. det var jätte länge sen sist. Sen hittade vi Icas "Cook & Eat" Stekpanna...de hade fått in den nu igen...stod på lappen att den skulle finnas i butik i morgon igen...men tydligen så hade de fått in den nu i helgen...så jag snodde åt mig en snabbt som ögat! Jag menar har den fått högsta betyg i Plus av Sverker så har den... ;)
Förresten ska ju Sverker sluta i programmet Plus nu! Undrar vem som ska ta över. Blir en svår roll att ta.
I morgon ska vi till sjukhuset 08:30 och klockan är nu 23.20...ja det var ju smart...hade typ glömt att jag skulle gå upp tidigt i morgon. Vi ska till en Dietist med Alfred. För att få lite råd och tips om hur han sa äta nu när han inte tål mjölkprotein. Egentligen skulle vi gått den 15 mars i grupp med andra...men jag kände att jag ville dit tidigare plus att det är bättre att ha en egen som man kan prata med och få råd ifrån.
Vid klockan 11.00 ska Alfred och jag till BVC.
Sen åker Glenn till Genéve oh är borta hela veckan så jag blir ensam hemma med Alfred :(
Men det går nog bra!
Då kommer jag nog blogga lite mer...så håll ögonen öppna.
God natt

Torsdagen har gått

Massagen var jätteskön idag. Verkligen en bra start på dagen!
Blev avslappnad och man kände att kotorna satt på plats igen efter graviditeten heehee he... ;)
Så kan det vara.
Mamma hjälpte mig med gardinerna...finns det något tråkigare...men fint blev det...jag sa att hon fick komma och hjälpa mig med sommargardinerna sen oxå...haha men jag skämtade såklart... :D
Alfred är övertrött just nu efter vällingen...han slocknar snart...hör honom skrikprata någon gång då och då...Glenn ligger och kollar på tv:n i sovrummet.
Till helgen ska jag nog köpa mig datorn...vill verkligen ha den!! Suktar oh längtar :P
I morgon blir det babysim...Helena ska med och plaska med Affe o mig. På kvällen blir det kalas för Linda, Glenns syster.

God natt sötisar och sov gott!


Jag längtar...

tills i morgon! Då ska jag få massage i hela 90 minuter...vilken lyx! Särskilt eftersom man inte kunnat få det på länge nu! Ska bli skönt att få bli knådad.
Mamma ska hjälpa mig att lägga upp lite gardiner med...sen ska jag laga mat.
Alfred har ätit välling ikväll...det gick jättebra...han åt och åt :D Äntligen...eftersom det krånglat en hel del eftersom vi inte vetat att han vart allergisk.
Man har fått slänga en del och vissa grejer vet jag inte var jag ska göra av...tycker det är synd att slänga helt riktiga saker som inte ens är öppnade.
Hoppas ni haft en bra kväll...

Onsdag

Hej bloggen ... ha ha.. :) Nej så kan jag ju inte börja.
Heej :)
eller...tjenis.
Whatever...här sitter jag och skriver...Alfred sover...han blev trött av att se sin mamma springa omkring och städa...så skönt att ha det gjort! Man måste städa ganska ofta har jag märkt när man är hemma och inte jobbar.
Man drar runt dammet och sen skitar man ner ganska mkt. Helst i lilla hallen oxå med barnvagnen när det är sånt här väder.
Men det är bara ett i-landsproblem..ingen big deal :)
Håller på och kokar potatis tills i morgon kväll...rätt skönt att förbereda lite ibland.
Tänkte göra dillstuvade potatis om någon undrar...
Annars händer nog inte så mkt ikväll...det blir lugnt...hände en liten tråkig sak under dagen...inget jag ska gå in på för det är för privat.
Jaha vad ska jag skriva nu för att styra upp detta inlägget då...
I morgon kommer min mamma in...inte så lite tidigt heller...vid klockan 9...hehe det är tidigt för mig iaf.
Eftersom jag ska vara klar och redo för att åka ner på massage...den börjar kl 10 men man måste ju vara förberedd på att vad som helst kan hända så att man inte blir stressad...vilket jag oftast blir om jag ska iväg någonstans...och det känns inte kul alls. Innan var det inte så när man bara hade sig själv att tänka på...det blir definitivt annat när man fått barn. Det kan jag skriva under på :)

Nu ska jag kika lite på nätet här... Återkommer med mer senare kanske :)


Lite skönhetstips

Jag längtar till våren! För att vara lite förberedd och framförallt för att bli piggare så kan jag ge er lite tips...

I helgen gjorde jag en fransk pedikyr...använder mig av Mavalas set. De är bra och ligger på vettigt pris.
Denna gång testade jag utan det rosa lacket...tycker de räcker med "allt i ett lacket"
  <-- Så blev resultatet.

Då kände man sig genast mycket piggare och gladare...sen att man fortfarande får gömma dom i sina skor kan kvitta...jag vet ju att de är fina iaf :)

Tycker även att man ska unna sig en ansiktsbehandling...det är underbart efteråt för huden känns babylen och man är härligt ren och återfuktad.

Rengör alla borstar du har i badrummet...Rougeborstar, puderborstar, hårborstar...du kan inte ana hur mycket bakterier det gömmer sig där. (uääärk) De ska rengöras minst en gång i veckan...gärna oftare.

Lägg en klick shampoo i handflatan och tvätta borsten/penseln, dra borsten åt en sida och sen åt den andra så att båda sidorna verkligen rengörs. Man ska alltså inte röra runt borsten/penseln i handflatan.
Skölj av dem med vatten mellan båda gångerna.
Viktigt att låta borstarna/penslarna torka vågrätt (tex på en handduk)

Det finns hur många och olika tips som helst...jag orkar inte skriva mer nu..plus att Alfred sitter i mitt knä och stökar...ska kolla kläder på nätet nu :)
Men kika gärna in på Kicks Blogg om du är intresserad, den finns under mina länkar!


Varit på sjukhuset

Vad kul att det är så många som läser här inne...undrar vilka det är...några vet jag om..men inte alla :)
Har nyss ätit lasagne som blev över sen igår. Idag var vi på sjukhuset och tog pricktest på Alfred.
Det visade sig att han inte tål mjölkprotein. Inte så konstigt att han vek sig rakt bakåt när vi försökte få i honom ersättning. Usch vad man känner sig hemsk så här efteråt.
Men sånt är livet. HUR i alla kottars land ska man veta när han inte kan prata.
Köpte Enago gröt och välling och det verkar ju gå hem. Så det är ju skönt det.
Men det blir inte direkt billigare...det är en j-vla skillnad på priset och innehållet.
Men vad ska man göra, man har inget val...

Dagen efter Alla Hjärtans Dag

Vad gjorde ni igår? Vi tog det ganska lugnt. Var på Media Markt och kollade bärbara datorer på eftermiddagen. Tror jag ska köpa mig en Apple MacBook.

Bilden tagen från www.apple.com

På kvällen var Glenn & jag och såg "Luftslottet som sprängdes" ÄNTLIGEN! :D Den var riktigt bra!
Älskar de filmerna!
Så ni som inte sett den, gå omedelbart och se den ;)

Ja det är måndag idag, den roligaste av dom alla...eller inte. Jag har diskat glashyllrona i kylskåpet för det hade runnit rödvin ända uppifrån och ner...så det avr mindre kul...men nu är det iaf superfint och rent där inne. 
Passar bra eftersom vi ska handla lite mat ikväll.
I morgon ska vi till sjukhuset med Alfred kl 13 för att kolla om det är något han inte tål. Kan vara mjölk eller ägg sa dom på Bvc, men det visar sig i morgon.

Fredag :D

Det är den mysigaste dagen på hela veckan tycker jag.
Snart kommer Helena hit, vi ska laga lite lunch och så. Sen vid klockan 3 är det babysim, då ska Glenn hoppa i bassängen för första gången med Alfred.
Jag har batteriet på laddning till kameran...den får man ju inte glömma ta med sig. Jag ska såklart med hoppa i bassängen, det är ju för tusan 34 grader ;)
Ikväll ska vi ut och äta med Adde & Hanna...får se vilka mer det blir. Alfred får vara hos sin farmor & farfar denna gången.
I morgon ska vi hem till mina föräldrar på middag, min ena syster & hennes sambo är där oxå, sen tror jag mormor och farmor skulle komma med.
På söndag så hade jag tänkt att vi skulle se "luftslottet som sprängdes" Jag vill verkligen se den, det har inte blivit av bara.
Men ska se till att boka den nu!


Idag är det torsdag, men snart fredag :D

Var på sista föräldragruppen idag...men som vanligt så går knappt hälften in vad hon säger för Alfred sitter och pratar hela tiden och kan inte sitta still en sekund..han vill titta på allt och hoppa upp och ner...sitta...stå...sitta stå...upp...ner...ja, man kan ju säga att jag är ganska trött sen ;)
Sen vet jag inte om det har gett så mkt...det enda som vart bra och kul är spädbarnsmassagen.
Tycker inte om att en del ska visa sig så himla "duktiga"..."nu kan ----- göra så här" alltså vem bryr sig egentligen, inte jag iaf blir bara så extremt störd. Men om någon frågar om han kan sitta eller krypa eller svära så säger jag väl antingen "Ja" eller "Nej"
Det ligger inte i mitt intresse att veta vad andra barn kan och inte kan...
Sen tycker jag att en del är så j-vla oroliga i onödan...Nej jag orkar inte ens skriva det här.
Äsch jag är väl inte lika öppen som en del andra...jag är bara öppen mot de jag känner.

Funderar allvarligt på att gå till en BRA frisör snart...någon som känner någon eller??? För min färg har typ försvunnit i håret...så j-vla klen färg...jag är van att nästan ha det svart.
Men så är det när man går till en ny frisör som inte känner en.
Hon vet ju inte hur man sett ut innan...jag kom ju dit när jag såg ut som ett vrak efter graviditet och förlossning och med sömnlösa nätter med mera...håret var inte i form.
Så de är ju inte lätt för henne att veta vilken stil man hade innan...men iaf...säger jag att jag vill ha det mörkbrunt och LILA färg bak i nacken, alltså i underhåret...så vill jag ju för he... att det ska synas med...Nääää, det här var det vekaste jag skådat.
Färgen är ur och luggen fick de klippa om...och jag är ändå inte nöjd...vill ha en "cool lugg" och ingen meslugg som hon klippt...
Usch jag känner mig på stridstigen nu...men det går lätt att skriva iaf...det bara flyter på...jihaa...
Men alltså den där lila färgen undrar jag vart den tog vägen...i avloppet förmodligen...för helvete jag vill ha en stark färg!! Som viftar fram när man svänger till med håret!!

Nä, jag behöver något starkt snart! Och då menar jag drickbart ;)

Jag tror jag ska leta upp en bild på nätet på både lugg, klippning och färg...det lättaste är väl att säga att såhär vill jag se ut!
Där har jag det!

Han har ju inte åldrats så mkt...

I förgår var Helena & Martin hos oss och åt middag på kvällen. Jättetrevligt!
Det var Vinterspelen på tv:n...vi kollade lite på det, men mest satt vi och snackade och flummade.
Iaf...så såg jag Gunde...va fasen han har ju inte åldrats så mkt. Sen blev man lite nostalgisk...och kom o tänka på när "Fångarna på Fortet" gick på tv4...vi var tvungna att gå in till datorn och kolla ett klipp...framförallt om Gunde hade åldrats något i ansiktet :)
Se detta klippet med Magnus Samuelsson! Han bara "drämmer" till med svärdet och lossar det som "ingenting"
"Du behöver inte slå så hårt"
Hör Gundes skratt alltså! Plus Agneta låter helt mysko.
 

Sen säger Glenn..."så satt man och kollade på detta och åt revben"
Ha ha ha...han och sina revben!
Det lät så kul för alla var helt inne i videon sen kommer han med den kommentaren... :)

Sen var vi tvungna att kolla lite fler...bland annat dessa...

 




Hittade hur många som helst...

Babysim

Idag har jag & Alfred träffat Helena och hennes hundar, Viggo & Svante. De är för söta!
Jag har köpt flip flop sandaler...som ligger helt rätt i tiden nu...hahahaha NOOOT...Nej, men jag har dom i simhallen...tycker det är så vidrigt äckligt att gå på golvet där när det ligger diverse avflagnader och sockludd från smutsiga svettiga fötter. Jag kanske är fjantig, men jag vill inte ha en vårta till...kommer ihåg när jag hade det som...10 åring kanske...och mamma skulle ta bort dom...jag var på väg att svimma nån gång nästan för det gjorde så fruktansvärt ont.
Så passa er...använd sandaler när ni är i simhallar!
Var inne på Stadium och köpte dom...Teresia letade fram dom inne på lagret åt mig...kanon! Vi tog en liten pratstund med, var så länge sen sist.
Åkte sedan vidare till Plantagen och skulle försöka hitta genomskinliga krukor till mina orkidéer...men det gick inte så bra...hittade inga jag tyckte om. Ska kolla på stan i morgon.
Helena & Jag lagade lite mat hemma hos mig och sen fick Alfred bli matad av Helena för första gången, majspuré älskar han! mmmm mums. Det gick jättebra.

Nu ligger han och sover...vi har varit på babysim som vanligt på fredagar.
Han var uppe i varv idag...plaskade som tusan och skrattade och hade sig...jättemysigt när det är så.
Så jag förstår att han är heelt slut nu.
De säger ju att de blir lika trötta som en vuxen människa som sprungit ett maraton...så man förstår ju att de blir trötta...





 

Ansiktsbehandling :)

Idag har jag varit på ansiktsbehandling. Min mamma tog hand om Alfred under tiden.
Det var jätteskönt att komma iväg lite och få bli ompysslad.
När jag kom hem stod Alfred & mamma och tittade i fönstret, och Alfred riktigt hoppade när han såg mig..!
Log och skrattade mot mig. Skönt att se :)
Köpte även Md Formulations ett litet kit med rengöring, scrub, cream och lip balm.
Men jag vet inte ännu om jag ska börja använda det...eller om jag ska testa Dermalogica istället.
Är det någon av er läsare som har testat de märkena?
Tyvärr är det bara Kicks i storstäderna som har de märkena.

Jag känner mig jätteren i ansiktet nu..men trodde ett tag att hela näsan skulle gå av som hon tryckte på porerna där...aaaaaj. Men ska man bli fin får man lida pin. Kände mig mörbultad ett tag och tänkte att jag inte kan visa mig på hela dagen nu...sen la hon på en ansiktmask med en pensel, men innan dess la hon som ett nät över ansiktet...jag kände mig hur dum som helst...haha..låg där och log under den trånga masken och skulle vart kul o se hur man såg ut egentligen!!

Hon plockade även ögonbrynen jättesnyggt på mig...hade ju vart hos frisören för en vecka sedan...men tydligen så vart hon inte så bra på att forma brynen, det blev bra nu iaf :D

Fick även lite ID bare minerals foundation i ansiktet...väldigt mjuk, men inget för mig.
Jag gillar när det är rinnande konsistens att jobba med.


Men åhhh...jag får alltid sån ångest när jag har varit på någon behandling eller ngt...för då känns det som man måste rensa hela badrumsskåpet och införskaffa sig nytt...för "det märket kan du inte kombinera med något annat" eller "Den produken ger inte tillräckligt med fukt för din hy" bla bla bla...Ibland känns det som man blir påprackad en massa bara för att de ska tjäna pengar!

I morgon kommer Helena hit och sen ska Alfred och jag på babysim!

God natt

Alfred är 6 månader idag



Min lilla skatt är 6 månader idag!
Jag förstår knappt vart tiden har tagit vägen. Men det går inte att beskriva hur underbart det är att ha barn!
Han gör framsteg hela tiden. Som idag så upptäckte jag att han kan sitta utan stöd...han var verkligen duktig på att hålla balansen.






Sen skulle jag ge honom potatismos för första gången tänkte jag...men då såg jag att han hade somnat i matstolen...oxå för första gången...så idag har det hänt grejer :D




"Men mamma jag vill sova!"


Pigg & Glad igen!

Snart ska jag göra kotletter m potatis, sås och grönsaker. Älskar husmanskost.
Nu är det förkväll...älskar det oxå! Brukar alltid titta på det, Tack för att dom sänder ngt bra program när man är hemma. Nu kommer man ju ändå inte ut...först NU plogar de bort snön utanför vårt boende...igår var det helt tjockt och hela dagen idag...fick trycka fram barnvagnen idag...så nu har jag ont i ena skulderbladet.
Hade ont igår med så detta gjorde inte saken bättre!

I morgon ska jag på ansiktsbehandling, där allt ingår. Fick det av älskling! Så det ska jag verkligen unna mig! Denna gången testar jag Beauty House http://www.beautyhouse.nu/
Gjorde Pedikyr i förra veckan, underbart! Hos Gudinna Spa http://www.gudinnaspa.se/

Hoppas ni haft en bra dag!

Nu är det februari

En månad har gått på det nya året, och det kommer bara mer och mer snö...underbart....Nej, det tycker jag inte. Nu vill jag att våren ska komma...så man få vårkänslor och får byta till de härliga pastellerna.
Ta fram grillen och hämta våra nya utemöbler som vinterförvaras i en butik här...(hehe vi hittade de förra året ganska så sent så vi fyndade kan man säga ;)
mmmm, vad jag längtar!!
Idag har jag strukit jättemycket tvätt...och även kastat in ny. Det blir mkt med en bebbe i hushållet.
Snart ska jag börja göra middag, det blir fläskpannkaka ikväll...med mycket bacon som Glenn vill ha...ha ha...annars tycker han inte det är gott.
Ska försöka sätta mig oxå och skriva i "bebisböckerna" vi fick på Alfreds dop.

Nu är jag hungrig...skulle bara slänga in ett inlägg här...var så längesen sist nu...jag får bli bättre på det kanske.

Grattis till Nathalie & Sebastian som fick en son, Jonathan. *Kram från oss*



Lite bilder på vår glada prick...















RSS 2.0