Helgen har vart toppen!

Helgen har varit underbart mysig och rolig. Kalmar var jättefint, förutom att det nästan alltid blåser kallt där...men man överlever ju ;)
Vi gick i stan och kikade runt lite...hittade såklart lite kläder till Alfred. Men köpte även ett par snygga skinnhandskar till mig själv och en mys-mössa :)
Mycket mer än så blev det inte handlat. Men vi åt på Stekhuset sen och det var hur gott som helst.
Jag åt Fläskfiléplanka...Fläskfilé med spritsad potatis, rödvinssås, bearnesås och bönor och tomat på. Den ger jag högsta betyget. Sååå gott! Glenn åt pepparstek med klyftpotatis, han tyckte oxå om sin mat om någon vill veta :)
I morgon ska alla 3 tillbringa lite av dagen ihop...iaf till kl 15 eller något sånt. Nice! Men vi behöver fixa och dona lite i både förrådet här inne och ute...där det mest bara blev inslängt alltihop som vi inte visste vad vi skulle göra av i alla hast när vi flyttade in...och samma helg fick vi ju åka till förlossningen...så det blev lite uppochner med hela flytten här...men så är det...vi var ganska beredda ändå.
Alfred måste ha mer kläder med...rensat ut alla för små kläder...han har strl 62 nu...han kan nästan ha 68 i bodys...det är från 4 månader....ja jag veeeet jag har grädde i pattarna eller ngt. Nä så kan jag ju inte skriva...mamma o pappa brukar ju tjyvläsa här vet jag ;P
Vad händer i veckan då? Ja, alla dagar är detsamma för en annan...men ändå inte den andra lik...om du fattar.
Men i morgon blir vi alla 3 här hemma...tisdag träffa Sarah...onsdag promenix med tjejerna i fg och babymassage...torsdag träffa Josefin om hon kunde då...fredag...det är dax för fredaaaagsmyyyyys...skämtar bara..så långt har jag inte kommit i planeringen ännu...vad som helst kan ju hända så man ska ju inte planera för mycket...nej men vad dum jag är som "nästan" glömde att ÄLSKLING fyller ju år på FREDAG! Ja, det blir nog fest hela helgen då kanske...ja så ser min vecka ut..kul som ett cykelhjul!

Nu har Alfred ropat här typ 5 minuter på att han vill ha sin mat som jag sitter inne med...så jag får gå och göra det jag brukar.

Godnatt på er.


Babymassage och promenad

Det är det som står på schemat på onsdagar. Först en promenad på en timme och sedan lite mat för att sedan massera våra små bebisar. De är rätt trevliga de onsdagar vi har tycker jag. Alfred gillar att bli masserad och att man pratar med honom...han gillade när man gjorde "I L Y" I Love You på honom.

I helgen tänkte jag att vi skulle åka till Kalmar och shoppa lite, tänkte besöka deras Babyland eller vad de nu har...se om de har något kul där. Sen kanske vi äter på "Stekhuset" Där är det riktigt god mat!
Kanske en veva förbi Ikea med...får se vilket humör Alfred är på, det brukar gå jättebra, men det får man se då.

Nu ska jag ta itu med lite andra mindre roliga saker här hemma. Sånt är livet ;)


Ja det är måndag

Idag har jag inte gjort så himla mycket. Det vanliga hushållsjobbet bara, till och från för Alfred har inte vart på humör idag. Sådana dagar kommer och går.
Det är inte så farligt tycker jag inte, men man ska veta att de finns de oxå. Nu ligger han iaf och sover här i soffan. Jag är huuungrig nu, måste äta snart annars blir jag på dåligt humör, och det är ju aldrig kul sägs det ;)
Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt...

Vad ska vi göra resten av dagen/kvällen?

Jo min storasyster och hennes Sambo kommer till oss strax, då ska de fota oss :)
Känner att vi måste sätta in bild i smp snart...vi har inte gjort det ännu, och vi vill ju det innan det blir "försent"
Så nu ska vi ut i skogen här och ta lite kort. Det blir á naturelle förhoppningsvis, gillar inte krystade bilder.
De gillar ju att leka med sina kameror så varsågod säger jag då.
Sen efter det så ska vi laga lite middag här och kanske bara kolla lite på tv.
Ska leta lite recept på internet tänkte jag om jag hittar något.
Ska klä om lilla påsen här hemma med :)









Det var lite bilder på vår skatt :)

Det är söndag IGEN

Och helgen är snart över. Tycker söndagarna har blivit lite av en mysdag. De sjunger på reklamen att det är dax för freeeeedagsmyyyyyyyys...men jag tycker inte man myser så mkt på fredagarna...det är mer på söndagen. Nog tjatat om det nu. Igår var jag och älskling på bio själva för första gången....det var så skönt att komma loss lite. Mormor & Morfar tog hand om Alfred så fint, och så lagade de även middag till oss...så när vi kom hem från bion så var maten klar, men Alfred var lite mer hungrig...räckte inte med det som jag pumpat ut i nappflaskan. Så han fick lite innan jag skulle sätta tänderna i hasselbackspotatis, lövbiff och sås. Det var jättegott!
Bion som vi såg var Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden" Jag bara älskar dom filmerna! De ska man verkligen se på bio, ljudet gör hur mycket som helst...och att man ser filmen så stort.
Ska verkligen se sista filmen oxå, "Luftslottet som sprängdes"


Dagens uppdatering

Kom ju på att jag inte skrivit nåt alls om vad jag har gjort idag...ja mer än att letat låtar till vårt dop.
Jag har ju faktiskt bakat bröd!!! Det blev hur gott som helst. MUMS! Har fryst ner lite nu.
När ugnen ändå var på så slängde jag ihop en chokladsmet och gjorde några chokladmuffins...nyttigt och bra...
Tarmen skriker efter choklad ibland...var inte så under graviditeten precis..men nu efter när man ammar kan jag säga att jag blir mer sötsugen än innan.
Mycket mer än så hinner man inte...ger min uppmärksamhet och tid till Alfred! Älskar honom!
Nu somnade han i soffan...han brukar somna vid den här tiden efter han ätit sen klockan 8-9 ungefär konstans typ...känns så iaf...men pausar lite...byter blöja, kräks lite, skrattar och pratar, på med pyjamasen...ammar sen igen. Och sen fortsätter man amma tills nu typ...
Nu ska jag borsta tänderna och gå in och lägga oss...han i spjälsängen och jag i min sköna säng.
Spjälsängen har vi lagt honom sen vi kom hem från BB...man måste lära dom i tid att de ska kunna sova själva.
Tycker jag är viktigt för båda parterna..annars kanske det blir att han ska sova med oss sen...och det går ju inte att skämma bort dom så.
Vi måste börja fixa i ordning lite i hans rum oxå...
Ska nog in och kika lite på styleroom.se och se om jag finner lite inspiration där...det brukar man göra.

Vi säger godnatt...nu ska vi sova till 5-6-7 någonstans där.










Satt och lipade idag...

typ en timme fram och tillbaka...VARFÖR undrar du nu kanske...
Jag satt och letade låtar till dopet vi ska ha och jag hittade ju så fina låtar med så underbara texter så man kan ju inte hålla tillbaka tårarna.
Jag menar...har alla glömt att Niklas Strömstedt har så fina texter???
Lyssnar man inte på texter utan bara på om det låter bra nu för tiden? Det känns så iaf...
Kommer givetvis inte avslöja vilka låtar jag hittade...det får ni se ni som kommer på dopet...
När det blir...ja det vet vi nog i morgon...har pratat med en prelle nu...
Denna låten är ju rätt fin faktiskt...




Lite Nostalgi...

Detta tittade jag alltid på när jag var liten...såg vartenda avsnitt, fråga min mamma ;) 



Älskade att se alla avsnitt av Alfons Åberg...läste sen alla böckerna när jag kunde börja läsa.
Tycker detta avsnittet stämmer bra med min lillasyster som "skulle bara"
 

Min storasyster och jag älskade Trasdockorna...remember ;P Texten är ju bra om man lyssnar, inget barn skulle bli mobbat. Det tänkte man ju inte på då...men nu är det ju glädjande att man fick se så bra program...


Tippen såg väl alla!!!



Sen blev man lite äldre, då var det Bullen som gällde...
 

Undrar vad Alfred kommer att titta på för program när han börjar intressera sig!

Känns som att det var roligare program förr...


Titta så fin jag blev ;)

Igår var vi på H&M och letade lite goseplagg att värma sig i nu när det kalla vädret slagit till.


Alfred är nu 10 veckor & 1 dag ;)

Idag har vi varit på Bvc, men idag var det inte att Alfred skulle mätas och vägas utan det var fokus på mig. Samtal med mamman. Det var frågor om hur man känner sig, och hur man mår.
Mer behöver vi inte gå in på.
Ska ringa och boka efterkontrollen om 10 minuter...då öppnar de telefontiden. Gäller att kasta sig på telefonen då så man kommer fram.
För övrigt så händer det inte så mkt idag...ska vika ihop lite tvätt här hemma och gå ner till affären och handla lite mat. Tänkte göra skånsk kalops här i veckan...höstmat :)
Men ikväll får det nog bli Pannbiff...det var inte igår jag gjorde det.

I morgon ska vi gå på promenad med några från föräldragruppen innan vi ska på babymassage, det ska bli trevligt hoppas vi.


It´s my birthday!! Yeah It was my birthday...

Igår var det min födelsedag, den var trevlig. Fy er som inte kom ihåg den...skämta bara lite...men bara lite...nej men jag är själv dålig på att komma ihåg vissas födelsedagar....vissa dagar sätter sig på huvudkontoret andra inte...det blir inte bättre med åren...eller så blir det dé eftersom man blir så seriös och skaffar almanacka och sätter på kylskåpet i hemmet. Japp, så går det till i de svenska hushållen.

Firade med min familj och bjöd på mat. De sa att det smakade gott alltihop så jag hoppas det...själv tycker jag det blev lyckat för att göra en ny rätt som jag inte hade gjort innan.
Alltid lite mer spännande och se om man lyckas med ;)
För det tråkigaste är om man bjuder på smörgåstårta...det var inne på 80 och 90 talet typ...nu är det bara sååå tråkigt och ingen fest-mat längre...sen blir man så dålig i magen av det med...sen föredrar jag varm mat.
Ska unna mig pedikyren jag fick...snart hoppas jag. Gud så skönt att få lite egentid och bli ompysslad...fötterna såg man inte den sista tiden vid graviditeten...det du :) Sen räckte man ju inte dit heller typ...sockarna var så tråkigt att sätta på och fööööörsökte måla naglarna in i det sista men...sen gav man ju upp typ. Skitsamma ungefär jag har annat att fokusera och tänka på.
Det var då det.

Nu är man fit for fight!
Fick lite presentkort på kläder med...det behöver jag nu! Perfekt! Handlade förresten hur snygga jeansleggings som helst på H&M igår...två stycken...ljusa och ett par mörka med dragkedja längst ner och stuprör.
ÄLSKAR DOM! De är så sköna och snygga på!
Idag blev jag bjuden på kladdkaka av min syster och hennes nya kille ;)
Snart kommer Sarah, Johan & Albin hit, vi ska testa en ny taccorätt med nachochips, POTATIS (?) ja jag vet det låter/lät helt konstigt men det kan ju bli gott...tjoff in i ugnen eller något...ja det är ju mer ingredienser än så...men orkar inte rabbla upp det här på bloggen.
Fick förresten lite sång igår med av min syster...hon spelade dragspel...höll på att skratta så tårarna rann när hon spelade en viss låt som lät så rolig på ett gammalt dragspel...så var tvungenn att hämta papper och torka tårarna.
Dragspel tänker du nu...ja hon är utbildad musiklärareoch jobbar med det nu..och kan spela både det ena och det andra...piano kan man ju inte precis dra in i lägenheten här. Den behövdes blåsas ur lite.

Dop-planering ikväll!!!!

Min blogg är ju hur trist som helst, inga bilder bara text. Så är det när man har en lite kokko i kolan dator.
Nu har jag ammat Alfred men han verkar ändå inte vara nöjd...så är det för det mesta, för när han ska äta så ligger han och njuter så mycket att han somnar och börjar drömma...försöker väcka honom men icke. När man stängt fabriken så kommer han sedan på att "just det jag är ju hungrig"
Några av er undrar när vi ska ha vårt dop...jag kan meddela att jag och Glenn ska sätta oss ner i kväll och planera lite, för snart får han inte plats i dopfunten. Så vi MÅSTE sätta ett datum snart känner jag!
Gillar inte känslan av att nästan få panik att inget händer!
Oktober är fullbokat med födelsedagar med hit och dit. Jag, Glenn, min pappa, hans pappa...säkert någon mer.

Titta vad söt och liten Alfred var här:



Tror han kan ha varit ca 12 timmar där.


Tuffing idag ;)



6:e oktober

Det har inte hänt så himla mycket mer än att Alfred växer duktigt. Nu har han strl 62 i body.
Älskling ska komma hem snart med mat...vi äta lunch ihop...han lär väl mysa lite med Alfred med ;)
Jag ska skriva receptet på min bjudmat från internet som jag ska bjuda på fredag.
Håller på och tvättar, blir en hel del nu. Ska även slipa till extraskivan till vårt ekbord och olja in det. Det blir fin fint.
Bror Perssons ringde och sa att vårt soffbord hade kommit hem...så det ska vi hämta ngn gång...kanske ikväll :D
Ska ta lite kort kanske och lägga ut så ni får se hur det blev med köksbordet och soffbordet sen...
Eller får ni pallra er hit, allt kan man inte få reda på här ju ;)
Föräldragruppen börjar i morgon oxå...ska gå...men får se om jag fortsätter för jag är inte mycket för sånt där när man har kafferep och jämför varandras ungar.
Kanske träffar man någon trevlig människa.

Nu kom älskling med mat...tjingeling

Vad ska ni göra ikväll då?

Det ska visst bli storm har dom spått...det verkar vara standard i Sverige nu för tiden. Ingen snö, ingen sommar bara regn, kallt...och storm då.
Yes.
Tur man kan ha myskväll då ;)
Vi ska göra Flygande Jakob m ris och sallad ikväll. Ska strax iväg och handla mat.
Igår när jag handlade så tyckte jag min korg såg ganska komisk ut i slutet...det var Broccoli, blomkål, kassler, mjölk so far soooo GOOD...sen när man kommer närmare kassan så blev det en påse godis (dock inte så mkt FAKTISKT) och en 50cl coca cola...ja alltså jag blev TOKsugen på cola...jag slutade dricka det när jag blev gravid...har druckit det vid kanske 4 tillfällen efter förlossningen...så min kropp kände att den ville ha det igår ha ha ha...går det att vänja av en kropp mot sånt egentligen? Glömde att jag tog en påse ostbågar med...fast att jag inte var sugen sen...så den ligger här oöppnad.

Min gosse ligger här bredvid i soffan och sover nu...man blir trött av att äta och skratta ju.


Lördag 3:e oktober

Vad ska ni göra idag gott folk?
Jag hade tänkt att vi skulle åkt till min syster och hennes sambo och hälsat på...tänkte att de skulle tagit lite kort...men det blir inte alltid som man tänkt sig...att det regnar är väl det minsta problemet just nu...det råkar vara så att Glenns ansikte inte är så sött just nu...alltså jag tror aldrig vi kommer med i tidningen med bild...jag skiter i det snart.
Han var i Malmö igår på bilhandlarträff...och det är som alltid när det bara är grabbarna som ses...mycket dricka...men det var väl inte drickat som var boven i dramat denna gång...eller jag vet inte...det brukar komma fram om någon månad eller så...
När de skulle åka hem var chauffören tvungen att bromsa för ett vildsvin...och Glenn hade tydligen legat i sätet och ramlat ner på golvet (ja de åkte ngn typ buss eller ngt) slagit i näsan rejält och fått två jack nedanför ögat.
Ja vad ska man säga.

Kanske skulle uppdatera ;)

Ja det var ju ett tag sen jag skrev här nu...så är det helt enkelt.
Mycket som man ska hinna med om dagarna och det blir inte riktigt så att jag sätter mig vid datorn när det finns andra roligare saker att göra.
Det jag längtar till nu är att få simma några längder i simhallen, jag kommer njuta när det händer. Men det blir inte ännu för först måste jag på den där efterkontrollen.

Vad har hänt annars då? Med Alfreds utveckling har det hänt mycket iaf...han väger hela 5686 g nu och är 58,5cm...vi var hos bvc igår, och det var läkarundersökning oxå för första gången...allt var kanon! Så det är jätteskönt att höra. Han har börjat le och skratta mot mig väldigt mycket...han log ju innan oxå, men nu är det riktiga leenden...innan var det ju för att han skulle göra i blöjan. Han gör ljud ifrån sig oxå...hans sätt att prata...väldigt roligt att lyssna på...vårt lilla charmtroll.
Kollar på Idol just nu, men jag tycker ingen är riktigt bra sådär...den enda som är lite annorlunda är väl Mariette isf, en person man kommer ihåg och som är lite flummig.

Alfred ligger i mitt knä medans jag skriver nu. Han har ätit och ätit och ätit...och nu vill han äta lite till...det har blivit ett mönster det här...han äter riktigt mycket innan läggdax...och sen somnar han runt 23-24...sen varierar det...2 eler 3 nätter nu har han sovot till 6 halv 7 någongång...då är han ivrigt hungrig.
Annars är det väl 2 ggr man är uppe om nätterna typ. Låter lyx enligt dig kanske...men ibland upptäcker han fläkten i taket och fastnar med blicken sen får man försöka få honom på andra tabkar, nämligen om han vill äta mer eller inte...ibland vill han inte somna utan börjar gny så fort man släcker lyset och vill ha sällskap...ibland har det tagit mig 2 timmar att få honom att somna igen efter amning med mera...ibland har jag somnat med lyset tänt medans jag ammar...man blir lätt lullig av det.

Nu kräktes han lite på barbapappa handduken som jag köpte på Gekås för exakt en vecka sedan...
Åkte dit med Sarah och hennes Albin och så Alfred såklart!
Det gick hur bra som helst, han var lugn som en filbunke...däremot kan jag inte säga detsamma om körringarna som skulle shoppa billigt billigt...jisses jisses...ja man får se det som en utflykt..och det gör man TRO MIG...man ser aldrig ngt liknande i Sverige.
Hittade en del roligt där...mysiga lyktor som lyser upp tillvaron ute när det är mörkt nu.
Kläder till Alfred, ett roligt spel, påslakanset med barbapappa, hygienartiklar...ja just det jag hittade två lampor oxå, skitsnygga faktiskt...så det ska upp så fort som möjligt.
mmmm...vi fick vårt älskade köksbord m skinnstolar för en vecka sen med...aaah, det är så snyggt, passar perfekt i vårt kök.
Var duktigt och slipade och oljade in vårt ekbord i onsdags med...shit vad jag kan...överträffar mig själv ibland...hehe...det blev attans bra.
Ja, och sen har vi vart på Bror Perssons i Alvesta med och beställt ett nytt soffbord...attans fint.

Kanske skulle lägga in lite kort med...men det får bli i ett senare inlägg för det funkar inte på den bärbara tyvärr...och den andra funkar inte för tillfället...nästa vecka gör den det kanske.

Först nu efter 2 månader känner jag för första gången att man känner pigg igen...plus att verkligen ALLT ALLT ALLT kommer efter förlossningen...man kastas in i mammarollen direkt...DU måste offra din tid till barnet, DU har inget val...men man accepterar det helt enkelt. Jag ska inte tjabba mer om det, man förstår det när man själv får barn hur verkligen allt förändras! Mestadels underbart, men mycket jobb ligger bakom för att få det just underbart.

Vilket långt inlägg det blev...hoppas ni orkade läsa..eller ni kanske bara lusläste lite snabbt.

RSS 2.0