Sen hittade jag lite till mig själv...




Från H&M 199:-


Ser snygga ut på modellen...


...Undrar hur de ser ut på mig sen...fickorna är lite för fyrkantiga för min smak...men letar förbrilt efter Jeansleggings tycker det är AS-snyggt.


De finns i svart också...



Detta var snyggt :)


Väskan var rätt snygg faktiskt.



Snyggt!

Det var lite vad jag hittade när jag kikade runt lite...

Nu är det back to reality!
Uppdaterar kanske lite mer senare ;)


Kikade lite på Lindex Shop Online...

Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Body

Lindex Shop Online - Mössa Lindex Shop Online - Vantar

...och fann dessa godbitar. Alfred kommer ju säkert se ut som en mysig minibjörn i dessa ovan...
Mys Mys Mys...


Trevlig kväll igår

Jag bjöd på kärleksmums och chokladbollar...allt gick åt :)




Mycket kul kan man hitta...



En gammal klassiker den där Bertil...satt och asgarvade...Robert Gustavsson är för rolig.

Vad hände den 21:a egentligen?

Sitter här som ett litet frågetecken och undrar varför jag hade så många besökare just den dagen? Hmm...folk som jag inte ens känner har vart här inne...men ni är så välkomna ;)
Kanske tillför er ngt, vad vet jag.

Denna veckan har det inte hänt så mycket hittills...men kan uppdatera er med att vi ÄNTLIGEN har hittat vårt köksbord och 4 skinnstolar nu! Weeeei ;)
Det blev ett på EM...kostade inte lika många pengar som det gjorde på Mio...(hmmpf de hade ju prishöjt bordet och trumpetfoten med till på köpet...PLUS att stolarna hade utgått...NOT Nice)
Så vi gick till konkurrenten några meter bort och hittade typ samma bord och stolar för en mindre slant!
På fredag kommer de stå i vårt kök! JIPPIE!
Plus att vi var på Bror Pehrssons möbler i Alvesta och kikade med...där hittade vi ett soffbord...(tror jag iaf)
Vet inte dock om det passar med ett vitt högblankt hos oss?!  Vad tror ni?
Vi har ju svart tv-bänk, svart skinnsoffa...ett ekbord med 6 svart/bruna skinnstolar, 2 vitrinskåp i ek...
Och jag veeeeeet, ni behöver inte tala om för mig att det kommer bli repigt, jag VET ;)
Som vanligt så krånglar det mesta vad gäller teknik här i hemmet så även denna gång...lyckas med det mesta ibland...den stationära (heter det så fint eller...) har internet slutat fungera på...för jag råkade radera ngt lösenord som man behöver för att logga in...skitsamma :D
Den bärbara är seg som kola..men det gååååår ändå...MEN denna datorn vill inte installera ngt som gör att jag kan överföra bilderna från mon mobil till datorn...givetvis hade jag bilden på bordet i mobilen med.
Oj vilket flyt! Jag kanske lyckas senare, vem vet ;)

Nu ska jag gå till affären och köpa havregryn, ska göra chokladbollar...tror det var minst 3 år sedan jag bakade det. Om inte mer...kanske 4 år sedan...hmm...eller 5...ha ha...helt ärligt!
Sara & André kommer hit och hälsar på ikväll, ska bli trevligt!

Innan affären så vill Alfred äta...han är lite otålig just nu så jag får skynda mig...













Nu är det dax att dra som du kanske kan se ;)

Lördag är gottedagen ju ;)

Blev så sjukt sugen på att baka och laga god mat idag...
Detta recept på Hallongrottor tycker jag är supergott:

Hallongrottor
ca 20 st

200 gram margarin
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite fast jordgubbssylt

Rör ihop margarin, socker och vanillinsocker. Blanda bakpulver och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg som formas till en rulle, ca 20 cm lång. Vid behov kan man låta rullen vila en stund. Dela rullen i 20 bitar, rulla degklumparna och lägg dem i småbrödsformar på en plåt. Gör tumavtryck i degbullarna och fyll dem med sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter.



Smulpaj med blåbär

Mycket god och enkel blåbärssmulpaj med smak av vanilj och kokos.

Tid: 45 minuter varav 30 minuter i ugnen

6-8 portioner



Du behöver:

ca 250 g (3-4 dl) Blåbär

1 msk vetemjöl

2 msk strösocker


Smuldeg:

2 tsk vaniljsocker

3 msk strösocker

1 dl kokosflingor

3,5 dl vetemjöl

150 g smör

Gör så här:

Ta fram smöret och låt bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200°C.

 

Lägg blåbären i en pajform och strö över vetemjöl och strösocker.

 

Blanda vaniljsocker, strösocker, kokosflingor och vetemjöl.

Finfördela smöret med fingertopparna till en smuldeg eller använd elvisp.

 

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter.

 

Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.



Sen har jag nog det godaste receptet på chokladmuffins så det är jag med sugen på att göra...


Tips på bra receptsida!

Är det någon som brukar äta Paella? Eller har smakat det? För jag har då fasen inte gjort det...varför inte! Det ser ju sjukt gott ut alltså!
paella recept

Hittade en bra recept-sida som har allt möjligt! Problemet är löst på vad man ska äta om kvällarna!
www.recepten.se


Vilken hemsk natt :(

Tog en liten paus nu från städandet...jag menar golvet måste ju torka här innan jag kan fortsätta...jag har stängt in mig...fanns väl en tanke med det oxå ;)

Inatt drömde jag en riktig mardröm! jag var så rädd när jag vaknade så jag väckte Glenn och la mig hos honom..uuusch. Den handlade typ om att vi befann oss i ett hus där det var fest och där var 2 personer som var mördare...de hade redan hunnit mörda runt 30 personer eller ngt på festen...och låst in i 3 olika rum som hade glasdörrar...när jag passerade en så kollade jag in och såg döda människor...jag kunde då öppna dörren...men de smarta asen bestämde sig för att blocka dörrarna så man inte kunde öppna dom...bara kolla in lite. I samma veva så var det en av dom som kollade jättekonstigt på mig, precis som att det var min tur...Glenn blev skitförbannad och smällde till honom typ och satte sin halstablett (?) i halsen...jag vände mig om och sen var han borta. Jag sprang runt i huset och hittade ytterdörren som stod öppen (?) Jag högg tag i en kille som hade överlevt och sa att vi måste springa nu...han kunde inte springa han var som en degklump och jag började få lite panik att mördarna skulle jaga efter oss...sen fick han fart på benen...och sprang...jag däremot kunde inte röra på mig...jag tog verkligen i men kom ingenstans!!!
Vi blev räddade av en kille på motorcykel som undrade vart vi skulle...tydligen skulle han till Öster (?) Och jag skulle ju till Hovshaga...grejen var den att när jag kom hem så var det samma hus som jag nyss hade vart i (?) och mördarna hade stuckit och liken låg kvar...och alla sa att jag INTE fick ringa polisen för då kunde jag bli skyldig till allt...
Ja vilken soppa säger jag...VARFÖR drömmer man så jädrans konstigt ibland för????
Har en bok som handlar om drömmar här hemma...som jag brukar kolla i där man kan slå upp olika ord och se vad det betyder...

JAGAD: Är du jagad i drömmen så betyder det att du är stressad och behöver lugna ner dig.

SLAGSMÅL: Denna dröm betyder oftast förändringar. Visar också på inre oro och frustration.

SPRINGA: Har du svårt att springa i din dröm, betyder det att ditt självförtroende minskat. Springer du mot något är det ett gott tecken, men springer du ifrån något väntar problem.

VAPEN: Varnar för att du blir orättvist behandlad.

DÖRRAR: En korridor med många dörrar visar din obeslutsamhet vad gäller hur du ska ta nästa steg. Även en osäkerhet om vilken väg man ska gå. Är alla dörrarna stängda kommer du att möta hinder.


DÖDEN: Om du drömmer att du dör, så kommer ditt liv att förbättras. Om någon annan dör så förutspås en födelse, ett bröllop eller en vinst. Döden symboliserar framgång, frihet och lycka.

Lite kortfattat...finns mer att läsa om det.

Min dröm om döden var alltså inte så farlig som den verkade...


Sitter och glor på

...det förbaskade programmet "Svenska Hollywoodfruar" Trodde jag skulle störa mig mer på Maria Montinegro (*asg*) eller vad hon nu hette haha...hon som "kanske lärde sig koka kaffe för kanske ett år sen"
Men ICKE...Anna Anka är ju rena rama Kalle Anka själv...hon är ju inte klok människan! Vilken riktig Diva alltså.
Kollade ni på det?

Nu måste jag gå till sovrummet...älskling ska sätta upp vår runda ljus-sak där nämligen och han undrar vart jag vill ha den!




Helgen

När folk frågar oss vad vi gjorde "i helgen" eller "igår" så måste vi tänka efter sådär 10 sekunder...för alla dagar är den andra lik med vår plutt...nästan iaf...ni kanske förstår vad jag menar.
I går var vi hos min mamma & pappa, mormor fyllde 83 år så vi firade henne där med god potatisgratäng, skivad kassler och grönsallad. Det var mums kan jag säga! Efterrätt Äppelpaj m vaniljvisp.
Alfred var hos mormor & morfar för första gången...han ville var med oss hela tiden...tycker inte om att ligga ensam. Vi tänkte att vi skulle lägga honom i soffan ombonad med lite sköna kuddar och sitt täcke...men icke...då började han gny efter sådär 3 tuggor av maten. dt var bara att sätta honom i bilbarnstolen vid bordet så han kunde se oss och höra oss! Han är en riktigt social pojk!
Jag & Glenn höll på att frysa ihjäl by the way...det är ju kallt ute på landet...och sen att de har vartenda fönster öppet gör inte saken bättre...knäppgökar! Hur tjockt skinn har dom egentligen...gaah. Till på köpet var både jag och Glenn riktigt fökylda sen innan...

Min syster & pappa tog massa foton som vanligt! OCH SOM VANLIGT GLÖMMER JAG KAMERAN HEMMA!
Men jag får helt enkelt kopiera lite av deras...om det nu var några som blev bra...tycker jag gjorde fula miner på de flesta korten ?? Till slut blev jag så flamsig när syrran skulle ta så många kort ett tag så jag bestämde mig för att "posera" "En dagens Outfit" Bältet från Jc...linne från gina...und so weiter...eller något ha ha medlite ljus och blond röst...kände mig verkligen löjlig, det är inget för en bloggare som mig att lägga ut...det är inte min stil. Vad f-nken gubbar jag har ju inga snygga märkeskläder att lägga ut här heller och skryta om så det får vara helt enkelt. Har ju bara trista utslitna nu kvar efter gravidmånaderna och myspys från förlossningen och tiden efter...haha. Så kan det vara. men det ska bli kul att få inhandla nya nu...höstkläderna brukar ju vara så mysiga och snygga med!
Kom förresten i mina finbyxor igår...där är det verkligen inget som går att töjas ut som Jeans..antingen går man i dom eller inte. Igår lyckades jag. Det gjorde jag inte för en vecka sen...jag listar ut att det var promenaden på 2 timamr med Sarah som gjorde susen...hehe.

Nu ska jag byta blöja på min älskling här, smällde några ggr i brallan för att tag sen... :D

Funderar...

Sitter och funderar på vad min syster kan spela och sjunga (om hon vågar sjunga) frågade bara om hon kunde spela..men någon måste ju sjunga med...på vårt kommande dop.
Vad ska man ha för fin låt. Någon som har en fin text som betyder något för oss...
Tänkte först på vilken låt vi dansade så fint till första gången...men kommer inte på det eftersom mamma o pappa inte var nyktra vi det tillfället ;) Nej men skämt o sidovagn...kommer ju börja lipa alltså...jag har blivit så blödig med åren...förstår inte vad det är med mig ibland.
Har börjat mjukna upp med åren kanske ;)
Förmodligen.

Jag ska leta lite..men nu ska jag amma!


Namngivelsedag

Idag har vi varit på "Namngivelsedag" det kallas det istället för att ha dop tydligen.
Det var min kompis Sarah och hennes Sambo Johan som namngav deras son Albin.
Det blev god taccopaj, sallad, bröd och sen tårta. Mycket gott! De hade även fixat tipsrunda...tänkte direkt att nu gäller det att man kan sin sak här...frågorna handlade nämligen om Sarah, Johan & Albin... :S
En del var faktiskt lite kluriga...tänkte att jag iaf måste klara de 3 viktigaste frågorna..."När föddes Albin" "När träffades Sarah & Johan" "När skrattade Albin för första gången med läte" Den sista frågan hände nämligen när de var hos mig & Alfred och hälsade på :D Pinsamt om jag inte skulle klarat och svarat på den haha. Vet inte hur många rätt vi fick Glenn & jag men vi prickade en del iaf ;D
Så typiskt att Alfred skulle bli hungrig när presentöppningen var...men så är det ;)

Hmm...läste nyss på blogg.se om en tjej som har fått svininfluensan...usch det låter inget vidare...och jag blev lite nervös för jag blev förkyld i förgår natt och har ont i halsen...feber vet jag inte om jag har...brukar för det mesta bara ta tempen när den ligger på sådär 38,8...alltså nästan 39...för det är då jag börjar tänka på "att jag måste banne mig ha feber...bäst att kolla vad den ligger på"
TÄNK OM JAG FÅTT GRISSJUKAN JAG MED!!!
Nej...det har jag säkert inte fått...men jag blir lite uppstressad av att läsa allt ibland...och det kan ju faktiskt hända att man blir smittad.

Nu tror jag att jag ska fråga gubben min i huset här vad vi ska äta ikväll.

Halloj!

Idag har vi varit och kollat i Kronobergs kyrka. Vi funderar ju på vart vi ska ha vårt dop någonstans...
Glenn har döpts där...och någon anknytning känner jag att jag vill ha till kyrkan vi väljer.
Den var iaf jättefin. Gammaldax...gillar inte den stilen egentligen...men gör ett undantag där eftersom det är en KYRKA vi snackar om...då får den vara hur gammal den vill. Synd bara att jag glömde ta med mig kameran! Det är alltid samma visa när man INTE är en inbiten fotograf. Jag får bli mycket bättre på att ta med den när jag går hemifrån. Den får bli lika viktig som plånboken, nycklarna, mobilen!
Tog lite kort på oss istället :D




Kul Video :D



Alltså detta klippet satt jag och asgarvade åt...hans dialekt är ju så rolig plus att han får in sådana klockrena kommentarer till allt. Tens kan man ju få på förlossningen by the way...

Skam den som ger sig!

Jag hittade en annan sladd i vår väska full med sladdar. Den funkade iaf så här kommer lite mysiga  bilder ;)


Mys i soffan.


Mormor på besök...Alfred somnade så gott...


...och drömde gott ;)


Men man är ju tvungen att vara vaken med och se vad som händer ;)


Så fin var jag igår.


Här med Albin på besök


Mysigt värre

8:e september

Det var sjukt längesen jag bloggade. Det är inte så konstigt, med en bebis på 5 veckor som behöver all uppmärksamhet och en mamma som är för otålig för att skriva med en hand på tangentbordet blir inget bra.
Det tar lite tid innan man har kunnat slappna av...man vet ju inte, det kan ju komma komplikationer efter förlossningen...bara för att han har tittat ut så betyder det inte att allt är bra. Men nu är det ju som tur väl bara fin fint med allting, men man ska inte ta saker för givet...det var väl just det jag menade.
Nu är det inget Bvc besök försen i oktober...och då blir det första läkarbesöket med vaccination, men det kommer nog att gå bra. Han har växt på bra, 55 cm och vikten ligger på 4378, det mättes den 2:a september, så nu har han säkert gått upp lite till kan jag tänka mig ;)
Älskar vår Alfred.

Vad har hänt på senaste då? Antagligen inte så mycket, man vet knappt vilken dag det är längre...för varje dag är det samma visa...amma, kanske ta ett bad, byta blöja, tvätta, och själv försöka få i sig lite mat...ja du ser ju själv hur listan är. Man ska vara glad om man hinner göra något för en timme eller två. Som nu...nu sitter jag här. Lite egentid behöver man ju faktiskt få oxå.
Igår gick jag och Sarah en låååååååång promenad...det tog TVÅ timmar. Det är inte likt mig, jag vet...men det var så skönt väder och sen kände jag att jag inte har rört på mig det senaste året så mycket...nej nu ljuger jag faktiskt...jag simmade ju faktiskt mot slutet i graviditeten...så det är ju faktiskt inte SÅ längesen jag rörde på mig. Jag tänkte att vi skulle ta en genväg hem igen...det blev en omväg istället. Hungriga och ganska trötta så lagade vi lite taccos här, jag testade "Mexican Pita"...de var faktiskt riktigt goda...så det kommer jag fortsätta äta nu ett par ggr när vi ska äta taccos.
På kvällen så tog jag ett fotbad, peelade fötterna och sen rispade jag bort all död hud med en ny fil jag köpte häromveckan, den var grymt bra. Efter det lackade jag på med ett vinrött lack. Nice :D

Det är så typiskt...bara för att man har tänkt att ÄNTLIGEN lägga ut lite bilder här...så hittar jag inte sladden man behöver för att ladda över bilderna till datorn! FINT.

Jag återkommer, var så säker!


RSS 2.0